Ballet Shoes

3 weesjes belanden in het grote huis van Great Uncle Matthew en zijn nichtje Silvia. Ze groeien op en mogen alle drie les volgen in de London Academy. Hun interesses liggen nogal uiteen, maar toch zijn de ze de beste vriendinnen. En wanneer ze te weten komen dat er een geldprobleem is, doen ze er alles aan om geld binnen te brengen.

Als een verfilming van het gelijknamige boek door Noel Streatfeild, is dit een ‘schattige’ film. Ik heb het boek nooit gelezen, maar waarschijnlijk ga ik dat wel doen. Het lijkt me een kinderboek, maar dat maakt niet zoveel uit. Ondanks dat de film zeer kort is, worden de gebeurtenissen niet extreem snel achtereenvolgens weergegeven. Het is een leuk verhaaltje en de personages zijn goed uitgewerkt, waardoor je met ze kan meevoelen.

Het acteren is zeker niet slecht, de 3 actrices die de meisjes vertolken (waaronder Emma Watson) waren dan ook nog niet zo oud. Ik vond het leuk om Richard Griffiths te zien, buiten de rol van Uncle Vernon (in Harry Potter).

De film speelt zich af in de jaren ’30 en dat is ook wel weer eens leuk om te bekijken. Denk maar aan de muziek, de kledij, de manier van denken… Het is interessant om te zien hoe de dingen door de jaren heen geëvolueerd zijn.

Cijfer: 7/10
Jaar: 2007
Regisseur: Sandra Goldbacher
Duur: 84 minuten
Met o.a.: Emma Watson, Emilia Fox, Richard Griffiths, Victoria Wood…

Advertisements
This entry was posted in MOVIES. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s