Youtube: Shaytards

Iedereen is wel bekend met Youtube: de website waar je miljoenen filmpjes kan bekijken. De meesten gebruiken het voor de nieuwste clips of de filmpjes met die o-zo-schattige katten in. Maar er is zoveel méér te zien! Zo zijn er talloze vloggers (een vlog = een video blog) en mensen die sketchen ineen steken. Er is voor ieder wat wils.

Sinds iets langer dan een jaar ben ik geabonneerd op de Shaytards.

De Shaytards zijn een familie uit Idaho, Verenigde Staten. Ze bestaan uit Shay Carl (de vader), Katilette (de moeder), Sontard (de oudste zoon), Princesstard (de oudste dochter), Babytard (de jongste dochter), Rocktard (de jongste zoon) en Malachi (de hond). Deze namen, behalve die van Malachi, zijn bijnamen. Ze zijn gegeven aan de kinderen, zodat er toch nog een beetje privacy bewaard wordt. Shay Carl, die eerder al bekend was door zijn sketchen (hij is een ‘founder’ van Maker Studios), had deze channel opgericht om daarop zijn weight loss video’s te posten. Alleen kwam van het een het ander, en op een bepaald moment: om precies te zijn de voorlaatste dag van zijn 28-jarig bestaan, besloot hij om iedere dag van zijn 29ste levensjaar een vlog te maken. Deze channel is dus nu na 2 en ietsje meer jaar een daily vlog channel. Het is een beetje te vergelijken met reality-tv, alleen dat er geen drama is. Het is een gelukkige familie die elkaar duidelijk graag ziet. Wanneer je een filmpje bekijkt, krijg je spontaan een glimlach van oor tot oor. Neem nu Rocktard, die zijn lachje is gewoon so adorable!

Via de vlogs krijg je kijk op een leven van mensen die gewerkt hebben voor waar ze nu staan. Je hebt bijvoorbeeld de ‘We’re debt free!’-vlog, waarin ze bellen naar Dave Ramsey en kunnen verklaren dat ze eindelijk vrij zijn van schulden (door creditcard-gebruik). Het is zeer intens en je leeft geheel mee met deze familie. Op dit moment wonen ze terug in L.A. (enkel voor de zomer), zodat Shay zich kan bezighouden met Maker Studios. Ik stel voor dat ik jullie niet langer in jullie nieuwsgierigheid hou, en jullie gewoon laat gaan kijken naar deze geweldige familie: http://www.youtube.com/shaytards.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Youtube: Shaytards

  1. Hey! Het is de eerste keer dat ik hier kom lezen, maar wat heb jij een suuper leuke blog! :)
    Ik ben ook al heel lang geabonneert op de shaytards, zijn vlogs zijn vaak echt super grappig. Volgens mij zit het ‘geheim’ van zijn succes ook wel net in het feit dat het ‘a happy family’ is, en eens niet zo’n wannaberealitysoap-ding met veel drama.
    Heel leuk artikel! Liefs

  2. Pingback: Youtube: CTFxC | Summertime!

  3. Pingback: Go crazy – Jackson Harris | Summertime!

  4. Pingback: Shayloss September – start vandaag + meer informatie | Boeken, films & other stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s