The Reader

“In Duitsland, vlak na de Tweede Wereldoorlog, begint de 15-jarige Michael een gepassioneerde maar heimelijke affaire met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Elke avond leest Michael zijn geliefde Hanna voor uit grote werken. Ondanks hun innige band is Hanna op een dag spoorloos verdwenen. Michael blijft aangeslagen achter… Jaren later komt Michael haar opnieuw tegen, wanneer hij als rechtenstudent een proces tegen oorlogscriminelen bijwoont. Hanna is een van de beklaagden. Michael ontdekt een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad…”

Deze film kwam aan bod tijdens een les Grieks en dat omdat de eerste regel van de ‘Odyssee’ erin voorkomt. Er begonnen meningen te rollen en mijn interesse groeide. Ik ging dus naar de plaatselijke bibliotheek en zocht naar de dvd. Godzijdank hadden ze hem, en dus heb ik ‘The Reader’ gisteren bekeken.

Persoonlijk vind ik, dat het begin van de film wat misleidend is. De clue van het verhaal komt eigenlijk pas naar boven na iets van een 48 minuten. Maar daarna is het echt mooi. Heel de film is mooi. En Kate Winslet doet het echt geweldig! Ook qua schmink etc komt het geloofwaardig over allemaal. De accenten mochten misschien wat minder zijn, ofwel doe je Engels, ofwel Duits, maar niet alletwee bij elkaar alstublieft.

Als je van drama en mooie verhaallijnen houdt, ga deze film dan bekijken, hij is de moeite waard! Deze film is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek (voor de geïnteresseerden).

Advertisements
This entry was posted in MOVIES and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s