Elixer

De zeventienjarige Clea Raymond heeft haar hele leven de schittering van de spotlights gekend. Ze is de dochter van een beroemde chirurg en een prominent politicus en zoekt als getalenteerd fotojournalist haar toevlucht in een wereld die haar in staat stelt naar verrre, exotische plaatsen te reizen. Maar nadat Clea’s vader verdwijnt op een humanitaire missie, ziet Cleo plotseling dat er op haar foto’s griezelige, vage beelden staan van een vreemde en mooie jongeman – een man die ze nog nooit heeft gezien. Wanneer het lot Cleo en deze man samenbrengt, staat ze versteld van de onmiddellijke en krachtige band die ze met hem voelt. Naarmate ze dichter naar elkaar toe groeien, gaan ze volledig op in het mysterie achter de verdwijning van haar vader en ontdekken ze de eeuwenoude waarheid achter hun intense band. Verscheurd door een gevaarlijke driehoeksverhouding en gekweld door een krachtig geheim waarin hun lot besloten ligt, beginnen ze in een race tegen de klok hun verleden te ontrafelen; dat is de enige manier om hun levens te redden – en hun toekomst.

Ik weet dat velen het niet echt hebben voor Hilary Duff en dat ook vele anderen dit boek niet echt goed vonden, maar toch heb ik het meegenomen uit de bibliotheek en ben ik het voorzichtig beginnen lezen. Wat mijn reactie was in het midden van het boek: “More, more, more!” 

Elixir of Elixer in het Nederlands, is echt een spannend boek! Van zo’n girly actrice had ik

eerder een chicklit verwacht, maar dit boek is  dat helemaal niet! Het is niet spannend in de zin van moorden etc, maar je wil gewoon constant verderlezen. Het is duidelijk dat er op voorhand grondige research is gedaan naar oude mythes en dat het verhaal goed is uitgewerkt. Het boek leest vlot en heeft een originele wending wanneer het de cliché kant begint op te gaan. Het enige minpunt is het open einde. Het is een open einde op alle vlakken en je zit nog met een heleboel vragen als het is uitgelezen.

 Als je geen fan van Hilary bent, leg je principes dan opzij en ga gewoon dit boek lezen, het is echt wel de moeite waard!

Advertisements
This entry was posted in BOOKS and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s