Vocal Coach & laatste repetitie

Odegand is de opening van het Vlaams Festival. Het is een dag van muziek en verschillende culturen, ambiance en spektakel. Op onze school hebben wij een uniek koor. Uniek, omdat wij niet van die ‘halleluja-liedjes’ zingen, maar eerder eigentijdse muziek. Zoiets als in Glee, maar dan koorversie.

Nu hebben wij ieder jaar op school een rockfestival en daarbij krijgen wij op zaterdag, sedert drie jaar de kans om een set te brengen. Dit brengt altijd massa’s positieve reacties met zich mee. Maar dit jaar, bij één van de repetities, kwamen er 4 vrouwen van de opera luisteren. Ze waren geïnteresseerd in ons en hadden grote plannen, indien we aan hun eisen voldeden. Na de set overlegden ze even en konden ze het grote nieuws meedelen: “Jullie mogen meedoen aan Odegand!” Natuurlijk was iedereen door het dolle heen en het mag ook wel: dit is een prachtkansje voor een schoolkoor! Wij mogen daar tussen allemaal grote mensen gaan staan, met jaren ervaring etc. Een klein nadeeltje: we moeten vertrekken van opera’s en daaruit mogen we dan onze eigen, moderne interpretatie maken. Maar dat is no biggie, ondertussen zitten die Duitse (jawel!) teksten er al goed in gedrumd.

Vorige week dinsdag en vandaag hadden we een Vocal Coach van de opera op bezoek, die ons de kneepjes van het vak moest leren. We zijn natuurlijk bijna allemaal ongeschoolde muzikanten. Sabrina Avantario (want zo heet ze), leerde ons hoe we onze stem moesten opwarmen, hoe we moeten ademhalen tijdens het zingen, dat we recht moeten staan, onze mond goed moeten opendoen etc. Superinteressant! Ook was het vandaag de laatste oefenrepetitie. Dat betekent dat het volgende week dinsdag generale is & dan is de eerstvolgende repetitie 23 augustus. In de vakantie, inderdaad, omdat we 28 augustus al een eerste optreden hebben in Antwerpen. Odegand zelf is op 17 september. Alleen daarheen dus!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Vocal Coach & laatste repetitie

  1. Pingback: VAKANTIE | Fabulous.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s